Ontmoetingsfeest i.s.m. vorming plus Kempen.

geannuleerd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

We starten ons ontmoetingsfeest met een lentefrisse “koude schotel.

Daarna komt  Peter Hannes van Samana ons wat vertellen over mantelzorg. Mantelzorger zijn is iets wat je overkomt: je partner, ouder, kind of vriend wordt plots ziek en jij neemt een deel van de zorg op je. Zorg doet zijn intrede en de rollen worden anders ingedeeld. Mantelzorg kan zwaar zijn, maar is tegelijk een positieve en verrijkende ervaring. Je hoeft er dan ook niet alleen voor te staan. Als mantelzorger zit je bovendien vaak met heel wat vragen. Vragen over wat mantelzorger zijn precies inhoudt en waar je terecht kan voor ondersteuning. De mantelzorgwerking van Samana probeert je hierin te ondersteunen door zowel praktische als emotionele hulp te bieden. We lichten graag toe hoe we dit doen

We pauzeren even met een tasje koffie en ijsje.

Als ontspanning kozen we voor: “Iedereen zingt zaols hij gebekt is.”

Een muzikale lezing over de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek, waarin verhalen en liedjes mekaar afwisselen. Journalist Herman Van Doninck vertelt en zangeres Martine Dams illustreert het geheel met bijpassende liedjes. In de voorstelling vertrekken ze vanuit de protestsong. Die zorgde voor heel wat muzikale hoogstandjes in de lage landen.In de jaren zestig en zeventig waren er heel wat artiesten die protesteerden tegen allerlei mistoestanden in de maatschappij. Ze rebelleerden tegen de oorlog, tegen de uitbuiting van de arbeider, tegen seksueel geweld, en noem maar op. De jaren zestig waren dan weer gekenmerkt door de vrije liefde, maar katholiek Vlaanderen keek erop toe dat ze geen grenzen overschreden. Stof genoeg voor boeiende verhalen en prachtige liedjes om nog eens terug te horen…

Waar en wanneer: woensdag 18 maart om 19 uur in het OC

Prijs: 12 € voor Femma-leden – 17 € voor niet-leden

Inschrijven vóór 11 maart bij je kernlid of Marie-José Janssens, 014 85 14 26 of boonen-vanballaer@telenet.be