Dikke duim voor alle vrouwen die een warm kacheltje zijn in onze soms kille maatschappij.

Dikke duim voor alle vrouwen die een warm kacheltje zijn in onze soms kille maatschappij.

Vanmorgen wakker geworden met een hartverwarmende column in HLN op Moederdag waarvan ik graag een stukje met jullie wil delen.

Alle mama’s gun ik zondag hun krultang of parfum, ze hebben het verdorie verdiend. Maar stiekem hoop ik óók op eerherstel van het nobele, intussen miskende ambacht van het zorgen. Ik denk daarbij aan alle beste mama’s van de wereld, de mijne inbegrepen, die er zo goed in zijn, zo groots in het kleine. Ze doen moederkeszalf op geschaafde knieën, brengen appelpartjes tijdens de blokperiode, leggen een washandje op het voorhoofd bij koorts, snijden de korstjes van de kaas. Maar wat hen via de reclame continu wordt ingelepeld, is dat ze ‘zichzelf niet zo mogen wegcijferen’ en dringend voor ‘me-time’ naar Ibiza moeten. Zoiets miskent het belang van hun warme toewijding in onze maatschappij. ‘Zorgen’ verdient meer glamour, meer duimpjes. Leve mama!

detail van 1 van de mooie creaties van het afgelopen bloemschikseizoen

Nadine Van der Linden

De volledige column kan je lezen op:

https://www.hln.be/opinie/column-moeders-zijn-als-kacheltjes-in-een-soms-kille-wereld-in-het-kleine-zijn-ze-groots-leve-mama~a741ecc5/