Daguitstap naar ’s Hertogenbosch

Daguitstap naar ’s Hertogenbosch

Op donderdag 6 juni gaan we op uitstap naar ’s Hertogenbosch. De historische binnenstad vormt het ideale decor voor een dag vol plezier en gezelligheid.

We starten onze dag alvast goed met een tasje koffie en een “Bossche bol”, Een Bossche bol of sjekladebol (chocoladebol) is een gebakspecialiteit uit ‘s-Hertogenbosch die wordt gebakken van soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocoladefondant. Daarna wandelen we  onder leiding van een gids langs de vele bezienswaardigheden die het oude stadscentrum te bieden heeft. ’s Middags is er vrije tijd om in 1 van de vele zaakjes gezellig te tafelen, of houd je meer van een snelle hap en een leuk terrrasje? Na de middag  bekijken we de stad eens van de andere kant tijdens een boottochtje op de Binnendieze. De Binnendieze loopt voornamelijk onder de stad door, waardoor jullie een kijkje kunnen nemen onder het oude stadscentrum. Hierna is er nog wat tijd om te shoppen, terrassen….Je vindt er  hippe conceptstores, trendy modewinkels en mooie boetiekjes. Shoppen in Den Bosch is shoppen in een uniek cultuurhistorisch decor, zowel in de grotere winkelstraten als in de sfeervolle zijstraatjes.

Het zal weer veel te snel 18 uur zijn,het tijdstip waarop we weer richting Kasterlee vertrekken.

Waar en wanneer: donderdag 6 juni – vertrek om 8 uur voor het gemeentehuis

Prijs (busrit –gids -boottocht- koffie en bol inbegrepen) :  35 € voor Femma -leden en huisgenoten – 40 € voor niet-leden

Meer info en inschrijven: Wieza Vanlommel, Heesakkers 27, 014 85 17 33

Inschrijven kan tot 21/5

Wist je dat steeds meer mannen ook de weg naar onze boeiende uitstappen hebben gevonden?