Wandeling met natuurgids in “het stoket”

Wandeling met natuurgids in “het stoket”

”Het stoket”, het was in onze jeugdjaren verboden gebied omdat het eigendom was van de familie “Dierckx de Casterlé”. Maar wie heeft eens niet over “den draad” gekropen om te gaan zwemmen in de vijver? Fijne jeugdherinneringen… Twee jaar geleden werd het ganse gebied aangekocht door natuurpunt Vlaanderen en werd het samen met het Breeven een natuurgebied van 250 hectare groot. Samen met een natuurgids kan je het nu bezoeken. Waarom is dit natuurgebied zo belangrijk en uniek voor de Kempen? Wat zijn de plannen met dit uitgestrekte natuurgebied? Je ontdekt het allemaal tijdens de gegidste wandeling in “het stoket” door Marc Verachtert.

Waar en wanneer: woensdag 5 juni om 19 uur aan de Watermolen in Houtum

Prijs € 6 voor Femma-leden en huisgenoten (drankje na de wandeling inbegrepen)

Enkel Femma-leden en huisgenoten kunnen deelnemen aan de wandeling

Meer info en inschrijven: Ghislaine Vleugels, 0494 82 43 88, ghislainevleugels@hotmail.com

In de zomermaanden vliegen er vaak heel wat prikgrage insecten rond in het stoket – draag best een lange broek voor de wandeling.